Ard gedeelde items

Monday, May 25, 2009

Microsoft Office SharePoint Server 2007 en Recordmanagement

NEN 2082 is enige tijd geleden als norm geaccepteerd. NEN 2082 beschrijft de eisen die aan een systeem gesteld worden om voor recordmanagement gebruikt te mogen worden.

of zoals de norm zelf in de titel pagina aangeeft: Eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur.

SharePoint had al een belangrijke audit op dit vlak doorstaan. De amerikaanse defensie stelt op een gelijke wijze eisen aan een systeem en de norm die daarvoor is opgesteld staat model voor een aantal afgeleide normen in Europa en uit eindelijk ook de NEN norm.

Er is wel een kanttekening te maken bij deze certificering. De certificering geldt voor het platform SharePoint (MOSS 2007), maar enkel in combinatie met de zogenaamde DOD 5015 pack.
Een goed recordmanagement is niet eenvoudig en om tot een goed systeem te komen moeten vooral ook aspecten als organisatie, gebruik en beheer meegenomen worden. Dat maakt dat de implementatie ook niet zomaar door iedere implemantatie partner uitgevoerd kan worden.

Certificering volgens NEN 2082 is uitgevoerd door het ECB

No comments: