Ard gedeelde items

Thursday, October 04, 2007

Stellingen

1 Document management neemt een steeds belangrijkere plaats in de informatievoorziening van het bedrijf. Het belang hiervan zal gaan toenemen. De vraag naar het ontsluiten van deze ongestructureerde data zal groter worden.

2 De ontwikkelingen in het informatietijdperk volgen elkaar in hoog tempo op. Als bedrijf kun je je niet permitteren om communicatiekanalen te veronachtzamen. Daarbij wil je het bedrijfsproces onafhankelijk van het gekozen communicatiekanaal in kunnen richten. Dit geldt voor zowel het inkomende, het interne als het uitgaande communicatie kanaal.

3 De wereld wordt steeds sneller. Het belang van realtime stuur informatie neemt steeds meer toe. Gegevens voor deze informatie zijn in toenemende mate afkomstig uit verschillende (interne en externe) systemen.

4 De hoeveelheid gegevens en het aantal gegevens bronnen neemt enorm toe. Niet alleen wordt het vinden, interpreteren en delen van de informatie complexer, maar vooral meer tijdrovend. De behoefte aan het tijdig in de juiste hoeveelheid en in de juiste context beschikbaar hebben van informatie van hoge kwaliteit zal in de toekomst het succes van de bedrijfsvoering bepalen.

5 Beleid ten gevolge van verscherping van wet -en regelgeving of strategische keuzes moeten de resultaten van een organisatie verbeteren. Bij het uitvoeren van de taken moeten de medewerkers zo min mogelijk belemmering ondervinden van deze keuzes, maar geholpen worden om hun werk zowel effectief als efficiënt uit te voeren zonder daarbij het bedrijf onbedoeld in diskrediet te brengen.

6 De tijd dat een medewerker zijn hele leven bij 1 werkgever blijft werken is al lang voorbij. In het informatietijdperk is de kennis werker ontstaan die zich steeds vaker virtueel meldt bij het bedrijf. Deze generatie medewerkers is gewend om op een andere, heel directe wijze op zoek te gaan naar informatie en is prima in staat om in deze (S)WAT ((SOLO) working alone together) relatie te presteren.

7 Verantwoordelijkheden en bevoegdheden en veranderingen in de personele samenstelling van een bedrijf moeten snel opgevangen kunnen worden, zonder daarvoor elke keer dit profiel / deze rol binnen het systeem opnieuw op te bouwen.


View Ard van Someren's profile on LinkedIn

No comments: