Ard gedeelde items

Wednesday, November 28, 2007

Management team 100: Nashuatec beste bedrijf in ICT sector op het gebied van gewenste samenwerking in de toekomst

Nashuatec stijgt voor tweede jaar op rij (2005 15e; 2006 8e) nu 2007 naar 2e plaats.

***
Nashuatec (2), OCé (4), Canon (9), HP (14), Kyocera Mita (36)

13-11-2007
Tevreden klanten: het cumulatieve percentage respondenten dat de diensten van genoemd bureau als ‘goed', ‘zeer goed' of ‘uitstekend' beoordeelt. Eronder het klantenpercentage dat het bureau als ‘uitstekend' kwalificeert.

Plaats Bedrijf
1 Novell
2 Nashuatec
3 Vodafone
4 Océ
5 Yacht ICT
6 IBM Global Services
7 T-Mobile
8 Dell Computers
9 Canon
10 Microsoft
11 XS4ALL
12 Imtech
13 Getronics PinkRoccade
14 HP
15 Centric
16 Sogeti
17 Nokia
18 Ordina
19 KPN
20 Cisco Systems
21 Atos Origin
22 Deloitte Consulting
23 SAP
24 Adobe
25 Computer Associates
26 LogicaCMG
27 Unit 4 Agresso
28 Versatel
29 Exact
30 CSS
31 Oracle
32 AAC Cosmos
33 Capgemini
34 BBeyond
35 Accenture
36 Kyocera Mita



1 Novell
Tevreden klanten 100 %
Waarvan ‘uitstekend' 17 %
Beste bedrijf in deze sector op het gebied van budgetbewaking.
Dat gaat snel: van de 40ste plek in de branche van ict-leveranciers, -installateurs en - adviseurs vorig jaar naar de eerste plek nu. Slechts twaalf respondenten, de in het onderzoek voor de MT100 gehanteerde ondergrens, wat wil zeggen dat Novell met één respondent minder helemaal niet in de lijst had gestaan. Het kan verkeren, en bij Novell keert het dit jaar ten goede. Twaalf tevreden klanten, misschien niet over de behandeling van klachten door Novell (11de op dit onderdeel), maar klachten waren er nauwelijks, niet over planning van tijd (2de, 100 procent), budgetbewaking (1ste, 100 procent) en de verhouding prijs-kwaliteit (2de, 92 procent).

2 Nashuatec
Tevreden klanten 100 %
Uitstekend 13 %
Beste bedrijf in deze sector op het gebied van gewenste samenwerking in de toekomst.
Vorig jaar stond ons eigen Philips op deze plek, nu vanwege een te gering aantal respondenten niet in de lijst. Maar Nashuatec is ook mooi. Vijftien van vijftien klanten zijn tevreden, twee uitermate tevreden, evenveel als bij Novell, maar omdat twee van twaalf 17 procent is en twee van vijftien 13 procent wordt Novell eerste en Nashuatec tweede, zo staat het in de regels. In ‘Total Document Solutions', Nashuatec: ze verkopen printers, scanners en faxapparaten.

3 Vodafone
Tevreden klanten 94 %
Uitstekend 6 %
Adviseurs van Vodafone, mensen van vlees en bloed die bij u langskomen om te adviseren over, bijvoorbeeld, hoe u altijd en overal kunt doorwerken met ‘het hele kantoor in uw binnenzak', ze blijken te bestaan, en wat meer is: goed werk te leveren. Van dertien naar drie, Vodafone. Natuurlijk, ‘onafhankelijkheid van het advies' en aanbieders van mobiele communicatie blijft lastig (31 procent van de klanten tevreden, 35ste op dit punt), net als de manier waarop klachten worden opgelost (23ste, 56 procent).

4 Océ
Tevreden klanten 92 %
Uitstekend 17 %
Beste bedrijf in deze sector op het gebied van klachten oplossen.
Océ, overzichtelijke hardware van beneden de grote rivieren. Op een knop drukken, printen, kopiëren, gelukkig zijn. De afdeling Consulting Services van Océ leidt de documentstromen in goede banen. Naast ‘ongebruikelijke en ingewikkelde distributie van documenten door het hele bedrijf', laten ze weten, is ook ‘kopiëren en afdrukken op de traditionele manier' nog altijd mogelijk. Dat treft. Sectorbeste in klachten oplossen.

5 Yacht ICT
Tevreden klanten 92 %
Uitstekend 15 %
Beste bedrijf in deze sector op het gebied van flexibiliteit, tijdplanning, en aanbevelenswaardigheid bij derden.
Flexibel en snel zoals dat van een erkend detacheerder, werver en selecteur mag worden verwacht; 100 procent tevreden klanten op onderdelen die hiermee te maken hebben. Ga naar de site en zoek er een uit, zo'n frisse ict-professional van Yacht. Ze gaan aan de slag met een ‘persoonlijk groeicontract' op zak, waarin het hoe en waarom van hun groeien in de persoonlijke en vakinhoudelijke sfeer zwart op wit staat.

6 IBM Global Services
Tevreden klanten 92 %
Uitstekend 8 %
Terwijl de wereld steeds kleiner werd, werd IBM steeds groter; het zijn ontwikkelingen die in een oorzakelijk verband met elkaar staan. Ook in de MT100 is IBM met een opmars bezig: derde in de branche met management- en organisatieadviseurs, en hier, op eigen terrein, zesde, waar het vorig jaar met een 27ste plek nog ver uit de top 15 bleef. Nog steeds 27ste voor wat betreft wensen tot toekomstige samenwerking, voor het overige op deelscores overal bovengemiddeld.

7 T-Mobile
Tevreden klanten 92 %
Uitstekend 8 %
Dezelfde klanttevredenheidspercentages als nummer zes IBM, eenzelfde aantal respondenten ook, 13. Wat doet T-Mobile minder dan? Nou, klachten oplossen bijvoorbeeld, 33ste plek op een totaallijstje van 36 ict-adviseurs. Een minderheid van de klanten is hier tevreden over. De inhoudelijke kennis van T-Mobile-mensen laat met een 34ste plaats (ook 46 procent tevreden) ook te wensen over. Vorig jaar was T-Mobile nog de beste op drie onderdelen.

8 Dell Computers
Tevreden klanten 91 %
Uitstekend 26 %
Vorig jaar winnaar in de sector ict, een ook nu nog lopen zes van 23 respondenten (26 procent) weg met de producten en diensten van Dell Computers. Het is ook schitterend natuurlijk, je klikt ze aan en die mooie Dell-spullen worden gewoon bezorgd, zonder dat de dure tussenhandel er iets mee van doen heeft. Bij grotere bestellingen of als er iets aan de hand is, kom je de mensen van Dell zelf ook tegen. Het is goed om die mensen te vragen of ze de mogelijkheden voor Infractructure Consulting Services, implementatieservices, ondersteuningservices en Infractructure Optimization Services nog eens op een rijtje willen zetten. Ze doen het graag en met een mate van onafhankelijkheid waarover 74 procent van de klanten tevreden is: 7de op dat onderdeel.

9 Canon
Tevreden klanten 90 %
Uitstekend 10 %
Beste bedrijf in deze sector op het gebied van inhoudelijke kennis.
Achter de kopieerapparaten, printers, faxen, foto- en videoapparatuur van het Japanse Canon gaat een dieperliggende filosofie schuil, namelijk die van de Kyoshei: alle mensen, ongeacht ras, geloof of cultuur, leven en werken samen in harmonie voor het algemeen belang. Achter de 9de plek voor Canon in de sector ict van de MT100 2007 gaan twintig respondenten schuil, allen
professioneel manager, maar voor de rest ook heel divers. Ze vinden Canon onder meer de beste in de sector op het gebied van inhoudelijke kennis, op twee respondenten na dan, die misschien nog eens moeten nalezen wat Kyoshei ook weer betekent.

10 Microsoft
Tevreden klanten 88 %
Uitstekend 8 %
De 47ste plek in de branche in de MT100 van vorig jaar heeft 24 respondenten er niet van weerhouden een beroep te doen op adviseurs van Microsoft. Wat ze hadden kunnen weten is dat Microsoft alleen in Microsoft-producten denkt (36ste en laatste op ‘onafhankelijkheid', 35ste op inhoudelijke kennis), een uitputtend beroep doet op budget (35ste) en geduld (36ste op tijdplanning), dat het alleen zó kan en niet anders (36ste op flexibiliteit) en dat je klachten net zo goed tegen de monitor kunt schreeuwen. Toch, al met al, is 88 procent tevreden.

11 XS4ALL
Tevreden klanten 86 %
Uitstekend 14 %
Beste bedrijf in deze sector op de prijs-kwaliteitverhouding.
Access voor iedereen, dat is nu wel zo ongeveer gerealiseerd. Aan de adviseurs van XS4ALL de taak de boel aan de praat te houden en waar mogelijk nieuwe XS4ALL-producten onder de aandacht te brengen. Gelet op wat je ervoor krijgt niet duur: sectorbeste op prijs vergeleken met kwaliteit. Het moet wel wat bijzonders zijn, want op budgetbewaking wordt XS4ALL slechts 29ste. Op de website zegt een klant: "Eindelijk eens iets wat gelijk werkt. Ik ben superblij."

12 Imtech
Tevreden klanten 84 %
Uitstekend 5 %
Actief in de elektrotechniek, de ict en de werktuigbouw, liefst in een combinatie van de drie, ‘over de volle breedte van het technologische spectrum'. Als het moet, neemt Imtech de klant het hele technologische spectrum uit handen. Gewoon doen: tweede bij de ict-adviseurs op het gebied van inhoudelijke kennis. De klanten zijn tevreden, vooral over de flexibiliteit van de Imtech-adviseurs (3de op dit onderdeel) en de manier waarop ze klachten oplossen(4de).

13 Getronics Pinkroccade
Tevreden klanten 84 %
Uitstekend 0 %
Terug van heel ver weggeweest, Getronics PinkRoccade. Vorig jaar werd het bedrijf 49ste in een lijst met 53 ict-leveranciers en - adviseurs. Sinds kort is Getronics PinkRoccade onderdeel van KPN, dat het bedrijf dan mogelijk in onderdelen opsplitst, misschien in Getronics, Pink en Roccade, misschien anders. In de MT100 presteert het bedrijf met de nu nog lange naam op onderdelen rond het gemiddelde in de branche.

14 HP
Tevreden klanten 83 %
Uitstekend 8 %
De grootste computerfabrikant ter wereld blijft hier net als vorig jaar wat achter bij grote concurrent Dell. Twaalf respondenten maar, dat moeten er niet veel mindere worden of Hewlett-Packard komt helemaal niet meer in de lijst voor. Dat zou jammer zijn, want HP biedt nou net zo'n mooie verhouding tussen prijs en kwaliteit (4de op dat onderdeel, 83 procent tevreden).

15 Centric
Tevreden klanten 83 %
Uitstekend 0 %
Van de bekende Twentse ict-ondernemer en voetballiefhebber Gerard Sanderink. Centric geeft in de IT ‘de juiste richting aan', en in deze gids gaat het ook al de goede kant op, want vorig jaar kwam Centric niet in de lijst voor. Behalve verstand van voetbal hebben de Centric-adviseurs dat ook van ict: 4de op inhoudelijke kennis.

Net buiten de top 15:
Sogeti, Nokia en Ordina.


2 comments:

Unknown said...

Kijk eens op www.goedkoopsteprinter.nl
Zij verkopen jong gebruikte Nashuatec en HP printers en kopieermachines voor spotprijzen

een unieke nieuwkomer op de kopieer en printermarkt , maar eindelijk een partij waar de klanten echt blij mee kunnen zijn.

Consument said...
This comment has been removed by a blog administrator.