Ard gedeelde items

Saturday, February 09, 2008

Virtual Earth - de nieuwe informatie drager

Afgelopen week aanwezig geweest bij de Virtual Earth Partner Day in Barneveld. Wat doet iemand die zich bezighoud met document gedreven informatievoorziening en logistiek van informatie bij een dag die gaat over landkaarten?

De wereld van informatie ondergaat grote veranderingen. De trend is dat deze veranderingen zich in een steeds hoger tempo opvolgen. Waar in de voorgaande jaren de nadruk heeft gelegen op het terugvinden van voornamelijk gestructureerde data (ERP / CRM) lijkt het document weer helemaal terug. Maar wat is het document in deze tijd van het nieuwe werken? Nog steeds dat stuk papier met diezelfde zwarte lettertjes? Of is het kleur wat het document 'maakt'.

User experience is een veel gebezigde term bij Microsoft. De wijze waarop de gebruiker de informatie ervaart. Een document kan daarbij een veelheid aan bijeenvoegde informatie zijn, tekst, beeld, film. Niet alle informatie is meer zo eenvoudig op een drager als papier weer te geven, ook niet elektronisch. Tijd en lokatie speelt een steeds belangrijkere rol in het terugvinden van informatie binnen je eigen social distance.

Virtual Earth. Een nieuwe context? Een nieuwe drager? Of enkel een nieuw element wat toegevoegd kan worden aan het document.
Bekijk ook eens de cases waarin Virutal Earth een plek heeft gekregen.

No comments: