Ard gedeelde items

Thursday, July 30, 2009

Ricoh succesvol met Microsoft SharePoint en Ricoh Document Store

Voor de meeste bedrijven is een periode van relatieve rust aangebroken. Juist in deze periode lukt het Ricoh om de propositie Slim Samenwerken met een concrete invulling van de Ricoh Document Store succesvol in de markt te positioneren.
Key in dit traject is de focus en volharding gebleken. Vooral het opstellen van een heldere roadmap is een belangrijk handvat gebleken. De verankering in het businessmodel en het distributiemodel maakt de keuzen in de roadmap voor iedereen herkenbaar. Het maken van een heldere en consistente keuze leidt uiteindelijk tot succes, ook op het moment dat de handel stil lijkt te vallen.
Inmiddels zijn er in heel korte tijd een flink aantal deals gesloten waarin Ricoh Document Store een centrale rol speelt. Het aanbieden van de oplossing in een gedifferentieerd distributie kanaal is hier vol benut: RDS on premise (in eigen infrastructuur) en in een lease constructie, de keuze voor de appliance in het eigen netwerk en de appliance, maar dan gehost (dus als een ASP model) en ook gefinancierd.
Medio september zal RDS2.0 gereleased worden en drie solutions templates beschikbaar komen: postkamer, factuur distributie en leerling dossier. De laatste is gebaseerd op het dossiermanagement framework en als verticale oplossing in onderwijs ingericht.
Het volgende release slot is inmiddels grotendeels gepland en voor invulling van de roadmap zijn de workshops met de segmenten gestart. Deze toetsing vindt niet enkel intern, maar vooral ook met het gezicht naar buiten plaats. Op naar het volgende gezamelijke succes!

Ricoh Document Store is een concept waarin de intelligente multifinctionele devices geintegreerd worden met een platform gebaseerd op Microsoft SharePoint. De appliance maakt een zeer snelle en stabiele implementatie mogelijk. De appliance maakt bovendien het afnemen van beheerdiensten mogelijk.

No comments: