Ard gedeelde items

Monday, June 14, 2010

Google kan het weer niet laten

Grappig om keer op keer optredens en publicaties van Erik de Muinck Keizer tegen te komen waarin hij zijn verhaal voornamelijk als tegengeluid naar Microsoft brengt. Deze keer claimt hij in een interview in Computable het pure Nieuwe Werken. Terecht ook dat hij door deze opstelling dan weer eens op de vingers wordt getikt indien hij weer eens wat feiten vergeet te vertellen zodat het hele verhaal in het juiste perspectief wordt geplaatst. Waarom is Google niet gewoon trots op dat wat ze op dit moment hebben bereikt en waarom geen solide onderbouwing voor de 'cloud only' keuze waar Microsoft dat wel helder voor haar 'cloud en services' proposities neer weet te zetten?
Inderdaad is de ervaring dat een pure cloud benadering ook haar nadelen kan hebben, getuige het optreden van Erik zelf tijdens een ICT~Office event in Utrecht even geleden waar hij zijn presentatie niet helemaal kon afronden ivm het ontbreken van een (snelle) verbinding. Als ik me niet vergis is in het vergelijk dat daar door Gartner analist Jeffrey Mann ter afsluiting van het betoog van Google en Microsoft is gehouden nogal helder aangegeven wie op dit moment het meest volwassen in de markt staat.
Het is en blijft een keuze van de klant. Het is hij die bepaald of hij waarde hecht aan lokaal werken, zekerheid of flexibiliteit en in welke verhouding deze geleverd moeten worden.
Naar mijn mening werkt het beter om vanuit eigen kracht toegevoegde waarde aan te tonen een transparante houding en vertrouwen vormen daarvoor een basis.

No comments: